LENTON LÄHETETTYJÄ TARINOITA

Marianne Umborg settimised - energeetiline päevaraamat

lauantai 2. toukokuuta 2020

Kuinka lapsi voi olla opettaja oma vanhemmilleen


Kun lapsi kasvaa omalla matkallaan ja oppii edelleen tuntemaan ja käyttämään itseään ja kommunikoimaan maailman kanssa, sitten hänen ns kasvukautensa, tai ikäerot, ovat kasvatustieteilijöiden asettamat kehykset, jossa on mitattavissa olevat määrät normaalisuuden ymmärtämiseksi - mikä on oikea ikäkohtainen ilmaus ja tiedä mitä, milloin ja miksi se voi tapahtua, ja melko yleensä se tapahtuu. Kaikki tämä on kaunista, mitä tarkka tiede on tutkinut, varsinkin kun se toimii sujuvasti ja ja ohimennen, mutta yhden ihmisen kasvu ei ole koskaan helppoa työtä ei hänelle itsellesei eikä niille, joiden kanssa hän on yhteydessä ja kävelee matkan varrella - ihmiset kasvavat keskenään.

Lapsi liittyy ihmisiin, kuka on hänen lähellään. Hän ei ole täsmälleen sama kaikille, eikä itse koko ajan samalainen. Lapsen polku on täynnä merkkejä ja usein tapahtuvia muutoksia. Hän ei kävele oman tiensä erikseen, vain heidän seurassa, kuka lähettää hänet matkallaan ehkä kasvattaa häntä. Sanotaan, että lapsi on perheen peili ja opettaja vanhemmilleen, mutta kuinka lapsi voi olla hänen vanhempiensa opettaja, kun vanhempi on hänen kouluttaja ja oli olemassa jo lapsen syntyessä. Vanhemassa on jo ennemän kaikkee tätä, mitä hän tietää, osaa ja on jo kokenut - vanhempi on jo vanhempi kuin hänen lapsi.

Jokaisen perheen elämässä on mielenkiintoisia jokapäiväisiä päiviä, kun kotona näyttää olevan sotku, koska mikään ei ole paikallaan ja perheenjäsenet osuvat toisiinsa ja pintaan - lapsen "kasvattaminen" näyttää menevän aidan taakse ja omien lasten käyttäytymisen kanssa ei ole ollenkaan helppoa selviytyä - vanhempien yritykset, tarkastamalla omia tunteitaan, tarkista lapsia eivät näytä onnistuneilta - "Kyllä, Tanskassa on jotain mätä.” - Mitä valitetaan syyksi? Miksi, kenellä ja kenessä on kysymys? Kenen käsissä on ratkaisun avain?

Vanhempi ei halua uskoa, että hänessä itsessään voi olla jotain sotkuista, koska kuinka hyväksyä tieto siitä, että lapsi tuli ja näyttää nyt vanhemmilleen tien. Vanhempi on jo isompi ja viisaampi, ja hänen sanansa on pidettävä ja hänen sanansa täytyy pysyä - siellä paikassa, missä vanhempi korostamalla omien oikeuksiaan haluaa, että lapsi lopettaa omien toimintansa ja olisi hiljaa, eikä olisi näkyvä ja kuuluva - siellä on paikka, jossa vanhempi ei halua katsoa itseään. Vanhempi pakotta suuremmalla voimalla - rangaistuksen pelolla – hiljentää lapsen, että antaa itsellesi mahdollisuuden paeta. Vanhempi etsii itsellesi ratkaisua ja kääntää koko tarinan ylösalaisin - lapsella on ongelma, koska lapsessa on ongelma ja siksi lapselle on löydettävä ratkaisu ns avun etsiminen, kuinka lapsesta saadaan normaali tehdää ehkä vanhemmalle ongelmaton.

Kuka on, kenen tarinassa, päähenkilö, kuka on osallistuja? Se joku syttyy, jos tuntee kosketusta – sen kysymys tämä tarina on. Lapsi ns aloittaa tarinan, jos hän tekee sitä, mitä ja miten hän tekee, mutta itse asiassa avaa vanhempi itse reagoimalla sen osan itsestään, mikä on odottanut oman aikansa, että antaa itsellesi mahdollisuuden katsoa itseäsi ja kasvaa. Lapsi seisoo omassa paikassa auttaakseen oman isäänsä tai äitiään kasvaa – se on se, kuinka lapsi on hänen vanhempansa opettaja ja tämä tie on kahdenvälinen yhteistyö.

Jos aihe ei ole lapsen, sitten lapsi pelaa omaa osaansa ja vanhempi reagoi uudestaan ja uudestaan ja tämä aihe on vanhempien elämässä tarkalleen niin kauan, kuin vanhempi alkaa huolehtii itsestään - katsoo itseensä ja etsii ja kävelee tiensä itseni. Siksi, kun lapsi tulee ja on, ja koskettaa, vanhempi saa kysyä itseltään - Mitä hänelle tapahtui ja miksi hänen tunteensa kasvoivat hänestä suuremmiksi? Mitkä hänen tunteensa yrittivät piiloutua hänen sisällensä? - ja vastaa rehellisesti itsellesi, mitä ja miski hän todella tuntee itsessäsi ...


Marianne

29.04.2020.a

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti