LENTON LÄHETETTYJÄ TARINOITA

Marianne Umborg settimised - energeetiline päevaraamat

maanantai 6. huhtikuuta 2020

Lapsen ja vanhemman yhdessäkasvu

Tämä tarina on tästä, miksi meidän uusi kotin nykypäivä on tänän yhtä mielenkiintoinen kuin se on - että ymmärtää miksi oppimisesta on tullut sota, jossa vanhemasta on tullut tarkastaja ja lapsesta tarkastettu – nämä ovat rooleja, jotka rikkovat ihmisiä, jotka tarvitsevat oman vapautensa takaisin.

Aiemmini lapsi kävi koulussa ja vanhempi töissa, molemmilla oli siellä oma elämänsä, mikä pysyi tasapainossa, koska he saivat oikean korvauksen omien velvoitteidensa täyttämisen vuoksi – he saivat sen, mikä piti ja antoi voima, että tehtä mitä oli tehtävä. Nykyään molemmat ovat suuntautuneet kodiseinien välin ja nyt tämä mitä pitä tehtää täytyy tehtä siellä, mutta kotona ei ole sitä, mikä jäi koulun ja työhön – tekemästään työstä saatavat korvausta tasoitusmaksuna ja siksi jännitteet kotien sisällä ovat nousussa.

Jos lapsi itse vielä ei tarvitsee oppimista, koska hän vielä ei ymmärä sen arvoa tänän päivänä, sitten hän tarvitsee omista tekemisistä maksun, mikä olisi oikuidenmukainen hänen standardien mukaan. Koulunkäynnin aikana hänet palkitiin ystävien kanssa olemisella, ulos kotoa, voisi hän olla itse toisella tavalla, mutta nytt kotona hänen vanhempansa eiväät voi antaa hänelle samaa. Kotona vanhemmasta tuli tarkastaja, joka tarkastaa lapsen koulutehtävät ja toiminnan – vanhemalle annetiin vielä yksi rooli – olla opettaja oikean opettajan sijasta. Mutta tarkastajaa on tekemästään toiminnasta helppo vihata, koska hän tarkkaillee ja valvoo, ja vie tässä yhteydessä lapsen vapauden – jos vanhempi ei seisoisi paikallaan, silloin voisi lapsi tehdä ja olla kuin hän itse haluaa.

Vanhempi odottaa tulosta ja lisää hallintaa saavuttakseen sen, mutta lapsi vastustaa sitä – mitä ennemmän vanhempi haluaa saada, sitä vähemmän lapsi haluaa antaa – lapsi ei voi silloin luopua omasta jos hän ei saa oikeutta korvausta itsestään – lapsi suojaa oikeuksiaan hoita itsensä tasapainoa. Vanhemman täytyy tarkistaa, koska hänessä on pelko - jos hän ei tarkistaa tänä, hänen on ottetava siittä vastuu myöhemmin ja sitten hän on syylinen eikä mitään voida muuttaa.

Jos lapsi ei pystty, itselle tärkeässä paikassa, vähentä tarkastusta, sitten kaikkialla siellä jossa hän voi ilmasta itseään vapaasti, hän rikkoo rajoja protestina, että todistaa itsellesi ja muille – hän tekee, koska hän pystyy – valitsemalla tämän tien, hän ei ole vastuussa tekemästään. Jos lapsi on paikassa, jossa hänen on noudatettava sääntoja ja annettava tulos, siellä hänen täytyy kurinalaista itseään ehkä hallitava itseään, mutta lapsi ei halua riistä itseltään vapautta ja sitten hän kääntää koko tarinan ylösalasin – lapsi itse tarvii, että vanhemasta tulee hänen tarkastaja, joille lapsi menettää oman vapautensa.

Halumata itse oppimistulosta paikassa, missä lapsi tuntee ja tietää, mitä hänen on tehtävä, hän tarvitsee tarkastajan vältääkseen vastuun ottamista itsestään, kuka tekisi sen hänen puolesta. Hän voi protestoida ja osua tarkastajaan, antamaan itsellesi syyn olla tekemättä ja kasvaa vihaa antaaksesi itsellesi ennemän voimaa. Tietäen, että hänet tarkastetaan, lapsi ottaa itselle oikeuden tehdä vain silloin, kuin vanhempi tarkkailee häntä ja olla vapaa kuin vanhempaa on poissa – näin ollen vanhempi on vastuussa tuloksesta ja näin ollen on vanhempi itse syyllinen, jos tulosta ei ole. Lapsi tarvitsee tämän pelin, että testtamalla rajojaan ja maailmaansa, kasvaa ihmisenä.

Se ei ole helppoa polkua, koska myös vanhempi itse kasvaa tällä polulla – se on heidän kasvuaan yhdessä. Yhdessä kasvaessaan rajat asetetaan, mutta ei tehdä lapsen puolesta ja lapselle annetaan mahdollisuus kohdata omien toimintansa ja laiminlyönneinsä seuraukset. Tarkastajan– ja tarkastetturooli tarvii täsmälleen niin kauan, kuin vapautesi palautetaan kun tulos on valmis – lapsi on loppettanut oppimisen. Tarkastajassa on tarve, että läksyt täytyy oppia heti, koska vanhempa haluaa olla heti vapaa ja siitä hän on valmis ottamaan vastuun ja tekemän sen lapsen puolesta. Lapsi tietää tämän ja hänen tehtävänsä, tarkastetturoolissa, on pysyä paikallaan ja häiritä vanhempa, kunnes hän tekee sen.

Yhdessäkasvu on sitä, kun ollan lapsen kanssa ja ymmärretään, että tämän päivän tulos ei lopullinen piste, vaan yksi askel tiellä, jolla ihminen kasvaa. Tietäen, että rajoitukset on kahlet, jotka heitetään pois mahdollisimman pian – yhdessäkasvu seuraa ihmisen kasvua ja tukee lasta siellä missä hän vaikeissa paikoissa jättäsis opinnot huomiseksi ja jos lapsi itse sais valita, sitä huomista ei viellä tulis. Oleminen läsnä ja vierekkäin auttaa lasta itse löytämään ja avamaan ovet, jotka johtavat häntä eteenpäin.

Lisaksi on tärkeää löytää, mikä on oikea ja tasapainoinen maksu, sekä lapselle että vanhemmalle tästä, että lapsi oppi tänä kotona ja vanhempi seuraa hänen opettajana.


Marianne

06.04.2020.v

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti