LENTON LÄHETETTYJÄ TARINOITA

Marianne Umborg settimised - energeetiline päevaraamat

perjantai 22. lokakuuta 2021

Ylpeys ei ole vammaisuus eikä ihmisen tunnustaminen häpeä – jokaisella Sauvolaisella on merkitys

 


Sauvon kunnassa etsitään tänä teitä ja harkitsetaan tapoja, kuinka tuoda 40 uutta, että saisi olemaan enemmän. Uudet ovat mahdollisuus ja siksi varmasti tärkeitä. Mutta, minne tulokkaat tulisivat, jos ei olisi sitä, mitä on? Kuinka saisi olla sitä, mikä on, jos täällä ei olisi niitä, jotka olivat eilen ja ovat tänään?

Olen tulokas, joten en tunne kaikkia tapoja. En ole ollut täällä kauan, joten en tunne kaikkia käytäntöjä. Niin monetki asiat ovat kummallisia, jotkut toimivat oudosti ja jotkut valinnat koskettavat, kun tiedän, että olisi ollut mahdollisuus luoda enemmän Ihmisen varteen. Tunnen kosketusta, kun Ihmistä ei kunnioiteta, kun teot, sanat ja päätökset, jotka määräävät paljon, syntyvät varjoissa ja suljettujen ovien takana, vaan laskettu numerolla ihmisten puolesta.

Nykyään ihmiset osaavat olla niin kekseliäitä, että lähes jokaiselle ja kaikelle on korvaaja - ei kuka eikä mikä enää näytä olevan korvaamaton. Se voi olla helppoa elottomien asioiden kanssa, mutta ei elävien ihmisten kohdallaan. Nykymaailmassa, joka on suljettu eri tavoin ja rajoitettu vapauksilla, jokainen ihminen on vieläkin tärkeämpi - ihmisellä on merkitys. Ihmiset elävät elämänsä, vierekkäin ja toistensa keskellä, parhaalla mahdollisella tavalla. Jokainen pieni ja suuri ihminen tarvitsee tunnustusta teoistaan, olemuksestaan, sanoistaan - tarvitsee hyvää ja oikeaa huomiota itselleen. Jokainen tarvitsee hyväilyjä – kuunnella sanoja - "Sinä olet tärkeä, Sinun olemassaolosi on arvokas!" Huomattu ihmine tietää, ettei hän ole kadonnut harmaaseen massaan, vaan on näkyvissä Ihmisenä.

Tiedän, että on olemassa erilaisia mahdollisuuksia tunnustaa OMIA ihmisiä. Sauvossa on tilaisuus tunnustaa niitä ihmisiä, joiden olemassaolo/ toiminta on huomioitu ja joita saa kehua muiden edessä - valitsemalla Sauvo Vuoden Hakkinen. Nykyään valitsevat kruunatun, kunnan asukkaiden ehdotuksista, vain jotkut ihmiset. Tässä paikassa on suuri potentiaali luoda paljon enemmän. Kun kunnan asukkaat sanovat ulos niiden ihmisten nimet, jotka he haluvat tunnustaa, sillä syntyy mukava ja värikäs seura. Ja, jos päätetään nyt tehdä niin, että kaikki ehdokkaat julkaistaan julkisesti ja Sauvon kunnan asukkaat voisivat itse antaa äänensä sille, joka heidän mielestään on vuoden helmi, niin tuloksena olisi oikeasti sanojen merkitys.

Sauvon kunnan julkinen ylpeyslista on julkinen tunnustus kaikille sinne merkityille. Näkyvästi yhdessä olisivat kaikki ne ihmiset, jotka on nähty ja tunnustettu siitä, että he yhden ja saman Sauvon kunnan sisällä, eläessään jokapäiväistä elämää, jättävät erilaisia jälkiä. Aivan kuten hakiset lentävät vapaalta pihalta pihalle ja elävät oman elämänsä kaikkien sauvolaisten kanssa, näin myös kunnan asukkaiden puolesta nimitetyt ja arvonimen saaja, olisivat kaikkien kanssa yhdessä. Kuinka päästä siihen pisteeseen, jossa henkilö voi itse vaikuttaa oman kunnan toimintaan - ainoa oikea päätös olisi antaa sauvolaisille heidän toimivaltaansa kuuluva asia, koska juuri he ovat ne, jotka kokevat suoraan sen, mistä edestä voi saada tunnustettu.

Olen uusi, joten en tiedä vielä paljon, eikä ole käynyt kaikkialla enkä tunne kaikkia. Joten en tiedä monien Sauvon ihmisten tekoja tai nimiä. Olen hieman hämmentynyt ja surullinen, koska en tiedä, keitä ovat ne toiset, joista yksi sai valittu – en annettu mahdollisuutta hyväksyä valintaan, eikä saanut mahdollisuutta tuntea oloni iloiseksi, kun olisin löytänyt tuttaja nimiä tai toisaalta uusia nimiä ja lukea heidän tekemisistään. Koen tarinan vähemmänä, koska tiedän, että jotkut olivat, mutta en tiedä, keitä he olivat. Täällä vuodella ei saanut mahdollisuutta esittää ketään, koska en tiennyt ollenkaan, että oli aika esittää.

Sauvon kunta voisi olla paljon enemmän omien ihmisten varten olemassa, jos tiedot siitä, mitä kunnassa tapahtuu ja miten ja mitä valitaan, tehdään ja päätetään, tavoittaisit jokaista sauvolaista. Nämä tiedot, joita jaetaan nykyään eri kanavilla, tavoittavat vain valittuja ihmisiä, koska ne on jaettu eri kotisivujen ja Fb -sivujen sekä Kunnallislehden ja Seutusanomateen välillä. Facebook on asetettu toimimaan omien sääntöjensä mukaisesti, ja pysyminen ajan tasalla siitä, mitä tarvitaan tai kiinnosta, on oikeasti kovaa työtä ja vaadi paljon aika. Fb ja verkkosivustot ovat erilaisia fragmentteja, kokonaisuutta on vaikea käsittää. Fb ei tavoita kaikkia, koska kaikilla ei ole sitä, verkkosivustoja kaikki eivät tiedä ja jos ilmayhteys katkeaa, kaikki tiedot jotka liikkuu Internetissä katoa. Rahalla ostetut lehdet ilmestyvät kahdesti ja kerran viikossa, ne kirjoittavat useiden kuntien toiminnasta, ja tiedetään, että uutisia täytyy myyää, jotta lehti saisi olemassa olla. Kaikki eivät tilaa näitä lehtiä eivätkä voi ottaa niitä sieltä, missä niitä jaetaan. Nämä lehdet eivät kata kaikkia alueita, ne ovat valinnaisia, koska kaikki ja kaikkea eivät mahtuu sisälle eikä niitä pidetä tarpeellisena.

Sauvon kunnan sanomalehti olisi se tilaisuus, mikä, saapuessaan jokaiseen postiosoitteeseen maksutta tai voisi sitä myös tilata tukirahan edestä, olisi juuri se paikka, mistä löydä kaikki tarpeelliset tiedot kotikunnasta. Elonpäivillä kysyin - "Miksi ei ole? JaMilla tavalla se saisi olla?" Sanottiin, että kyse on ihmisessä, koska paperia ja mustetta olisi olemassa, mutta tämä tärkeä(t) yksi tai kaksi, jotka tekisivät, tarvitsisivat/ haluaisivat saada palkkion panoksestaan, ja juuri siitä tulee este.

Näin kapea pullonkaula häiritsee tiedonkulkua. Aivan kuin Suezin kanava, jossa yksi jättiläinen kääntyi itsepäisesti ja mahdollisuuksista täynnä oleva maailma muuttui yhtäkkiä sotkuksi koko maailmalle. Sauvo Suez -kanava on olemassa - niin kauan kuin Sauvo ja sauvolalaiset ovat olemassa, jatkuu tietoja, mitä jaa. Sanomalehdelle on tarve, koska joka päivä tapahtuu ja on meidän ympärillämme kaikkea sitä, mitä voidaan/ saadan jakaa, ja olemassa on myös sitä, mitä täytty jaa, jotta Sauvossa asuva ihmine kokis Sauvon olevan kaikille, koska se on olemassa myös hänen varteen ja hän oikeasti koe olevansa osa siitä.

Hetki sitten järjestettiin paikallisvaalit ja siellä sanottiin mielenkiintoisia ja ylpeitä sanoja ja lupauksia. Täällä on yhdet sanat - "Sauvo kaikille - ei vain sanoilla, vaan myös teoilla!" Jos Suezissa jouduttiin kaivamaan ja poistamaan esteen virtauksesta, sillä Sauvossa on rakennettava silta eri osapuolten välille, jotta olisi yksi paikka, jossa Sauvon kunnanhallitus, yhdistykset ja alueella asuvat ihmiset saisit olla yhdessä. Ja, jos nyt vielä kaikki nämä tarvittavat komponentit löydettäisiin sanomalehden mahdollistamiseksi, sitten ensi vuonna olisi jo olemassa paikka, jossa on tarvittavat tiedot uuden Vuoden Hakkisen valitsemiseksi ja ja ylpeä luettelo tunnustamisen arvoisista Sauvolaisista. Jokaisen Sauvossa asuvan ihmisen arvo on se, että hän asuu Sauvossa juuri sellaise ihmisenä kuin hän on.


Marianne

22.10.2021.a

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti