LENTON LÄHETETTYJÄ TARINOITA

Marianne Umborg settimised - energeetiline päevaraamat

perjantai 2. heinäkuuta 2021

Sauvon Tori aikojen jalanjäljissä

 


Tori on se paikka, jossa ajat, tiet ja ihmiset kohtaavat. Tori on kuin erilaisten tarinoiden puutarha, koska se on paikka, minne tullaan, että olla yhdessä. Ihmiset tulevat torille kaukaa ja läheltä juuri siksi, että siellä ollut ja olevan ajan värit ja hajut ovat avoinna kaikille.

Jokaisella torilla, samoin kuin Sauvon torilla, ovat juurensa, se oma alku, kun se tapahtui ensimmäistä kerta. Sauvossa kirjoittetti tuo päivä numeroilla 8.05.1908. Monia eri aikoja on sen jälkeen ajan mereen virrannut. Sen jälkeen toripäivät ovat tapahtuneet Sauvossa hyvin eri nimillä, mutta sana Sauvo ja sana Tori ovat olleet osa näistä nimistä. Tänä kesänä toripäivien tunnelmaa välittää eteenpäin, Sauvon Kirkonkylä elvyttämällä, eräänlainen Iltatori ja siellä tapaavat ihmiset, jotka ovat tulleet kaukaa ja läheltä olemaan yhdessä.


Julkisella tilalla on taloista seinät ja puiden ja kukkien värit täplinä, mikä maalaavat ympäristö iloiseksi ja onnelliseksi. Joskus kivistä neliöt ovat liian suuret ja tyhjiä, näillä ei ole lämpöä, koska lähellä ei ole turvallisuuden tunnetta eikä sitovia seiniä. Eilisestä lähtien sai Sauvon Tori itselleen kulmat ja Torinpuu. Marjaniemen saunan vanhat terassilaudat muistavat merestä märillä jaloilla jätetty jälkiä ja keinusta jälkeen jääneet puut, keinulla istuvia ihmisiä. Sitä aikojen puuta ei lähetetty pois, tästä rakensimme, yhdessä Indrekin kanssa, julkiseen tilaan ajasta jätetty ajan jäljen.Sauvon Torinpuu ei ole vain puu. Sen alla on penkki, jossa voi istua, että olla. Myös puusta tehdyllä puulla voi olla lehtiä. Sauvon Torinpuu puunlehdille ovat kirjoitettu talojen nimet - Kirkkokylän sydämessä 1900- ja 1910-luvuilla olemassa olleiden talojen nimet. Jotkut niistä ovat jo kadonneet kuvasta, mutta on enemmän niitä, jotka ovat edelleen paikallaan. Lehdet eivät ole suunnattu tarkalleen, ne on lisätty luovasti puuhun. Kulmat torilla ovat tehtyy Marjaniemen saunan terassin laudoista ja kierrätettyjen patjojen jousista, jotka ovat haettu roskalavalta. Niitä voidaan käyttää myyntitasona, kahvilan kirjakulmana, kukkien taustana kukkamyyntipistessa ja lähtökohtana lasten kirpputorille. Samalla tavalla voi rakentaa itsellesi terassi seinät, kaiteet, kukkien ja vihannes tuen tai mitä vaan haluat ..

Aika, joka on ja on ollut ja on täynnä muistoja, on avoin kaikille - se on olemassa uudella tavalla ja jakaa itsensä kaikkien kanssa, jotka tulevat joskus Sauvon torille tai tänä aukeavaan Sauvon Iltatorille aikaa viettämään.


Marianne

02.07.2021.a


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti