LENTON LÄHETETTYJÄ TARINOITA

Marianne Umborg settimised - energeetiline päevaraamat

keskiviikko 16. joulukuuta 2020

Taaksepäin katsomalla eteenpäin jatkamassa - Niin kauan kuin on mahdollisuus, on mahdollisuus olemassa

 


„Minun Sauvoni” - ihmisten tarinat Sauvosta olit jätetty odottamaan, että jos koskaan on mahdollisuus tehdä tarkoitetulla tavalla, niin se voidaan tehdä ja kuuntelemalla ihmisten kertomia tarinoita saa yhdistää ajat. Oli jo ollut suunnitelmia ja ihmisiä, jotka ajattelivat mukana ja yhdessä, mutta, kun maailma lukittiin ensimmäistä kertaa ja kaikki olisi kuin pysäytetty, ihmiset astuivat omien maailmien sisälle. Ajatus ei ole kadonnut, tieto tarinoiden tärkeydestä on edelleen olemassa, mutta mä en itse astunut enää näkyvästi tällä polulla.

Viime tiistaina istuin keittiön pöydän toisella puolella ja puhuin ajatuksesta kerätä tarinoita ja niiden merkityksestä. Jaoin tarinan - se oli tarina siitä miksi ja mitä oli ollut, ikään kuin tilaisuus olisi jo ohi mennyt. Muutama päivä kului ja tajusin, että mahdollisuus oli edelleen olemassa. Minä itse olin jo edelleen olemassa ja olin mahdollisuus itselleni. Vaikka ehkä en voi, en osa tai ei pysty tekemään tänään noin, että saisin tuoda ihmisiä yhteen, että tarinoita välitetään näkyvästi ja kuultavasti ihmiseltä ihmiselle, silti voin itse kuunnella ihmisiä, joita tapaan matkan varrella, ja pyytää lupaa heidän tarinan kirjoittamiseen. Vaikka itse en voi saada kokonaan unelmoitu lukumäärää 1000 (tai enemmän), on yhden ihmisen tarina myös tärkeä askel - ja päätin astua, että ollakseni olemassa saisin kirjoittaa ylös ihmisen tarinan. Niin kauan kuin on mahdollisuus, on mahdollisuus olemassa. Voin käyttää minulla olevia mahdollisuuksia ja antaa osuuteni, että ihmisen tarina säilyisi - antaa ihmiselle mahdollisuuden jakaa tarinansa - olen olemassa ja kuuntelen.

Itse asiassa tarinoiden polku ei jäänyt keskeneräiseksi, koska jo toteutetuista askeleista syntyisivät seuraavat. Tarinoiden tapahtumia varten luotu FB-sivulle ( https://www.facebook.com/minunsauvonisauvolaistentarinat ) lisääntyi FB-group „Minun Sauvoni – Sauvolaisten tarinat Group”, missä ihmiset saisivat itse jakaa omia tarinoita, siellä on jo 12 Sauvon ihmisen tarinaa. Tarina sivun alhaalta järjestettiin ihmisiltä ihmisille "Ota tästä" päivä ja aloitettiin Pihakirppis- ja Puutarhapäivän rakentamista. Kirppispäivälle luotiin lopuksi oma FB-sivu ja päivä tapahtui. Molempina päivinä - „Ota tästä” ja Kirppispäivällä - osallistui yli 40 paikkaa.

Tapahtuman aikana tuli ajatus järjestää ensi vuonna kahden päivän tapahtuma. On jo mahdollinen tehdä tapahtumasta isompi, jotta se ei olisi vain Kirppispäivä, vaan enemmän kaikille - jotain tapahtuisi myös illalla ja muualla, että kun toisaalta ihmiset tulevat Sauvoon, heillä olisi enemmän valintoja ja sitä, mitä he saisivat täällä tehdää - Sauvolaiset saisivat tarjoa erilaisia mahdollisuuksia vieraille, ja myös sauvolaiset itse voisivat osallistua - yhdessä olemme vahvempia ja näkyvämpiä.

Että luoda lisää mahdollisuuksia kasvoi ajatus FB Pihakirppissivun nimen ja tarkoituksen muuttamiseksi - nyt on olemassa julkinen Sauvo FB-sivu „SAUVOlaisten kivoimmat menovinkit ja parhaimmat kemut”, joka tarjoaa tietoa ihmisiltä ihmisille luotuihin tapahtumiin ja aktiviteetteihin. Tätä varten, että lukea ja jakaa kenenkään ei tarvitse liittyä. Tie meni eteenpäin yksinkertaisesta mainonnasta myös täällä - syksyllä tehtiin yhteistyötä Peimari Arenan kanssa. Mainonta on välähdys muun muassa, mutta luomalla tapahtumia sivun alaosasta kiinnostuneet ja osallistujat saavat tukea itselleen - FB muistuttaa ihmisiä siitä, mitä he ovat aikonut tehdä.

Tänään Sauvon ihmisellä on mahdollisuus lukea ja jakaa Sauvon ihmisen tarinansa FB-n tarina ryhmässä - https://www.facebook.com/groups/229915994848047. Tänään Sauvolaisella on mahdollisuus jakaa oma tai katsella muiden toimintaa voidakseen välittää ja saada tietoa siitä, mihin, mistä ja milloin on mahdollista osallistua https://www.facebook.com/sauvolaistenkivoimmatmenovinkitjaparhaimmatkemut. Nykyiset sivut ovat ihmisten mahdollisuuksia, ja ne ovat juuri sellaisia kuin ihmiset itse luovat niitä. Jos tulet lukemaan, saat osan, jos jaat tarinasi, sinulla on lahja ja muut saavat osan siitä. Kun tulet jakamaan omia toimintasi, silloin kutsumalla toisi osallistumaan saadaan myös itse osa, kun tulet lukemaan, saat mahdollisuuden tulla ja olla osa sitä.

En ole kysynyt miksi tehdä, vain miten se tehdään, että olisi olemassa ja joten, jos on ollut mahdollisuus, olen ottanut askeleen eteenpäin ja myös seuraavan. Niin kauan kuin ihmine on olemassa, on mahdollisuus kysyä, kuunnella, jakaa, olla yhdessä - se on niin yksinkertaista. Ihmisten tekemät askeleet jättävät jälkensä ja luovat yhteisen polun muiden kanssa - ihmiseltä ihmiselle, ihmine yhdessä toisen ihmisen kanssa – Sauvolaiselta Sauvolaisele.


Marianne Umborg

16.12.2020.aEi kommentteja:

Lähetä kommentti